Kirjeldus
Koolitus toimub sügisel avatud söögikohas PM20, kus lisaks maitsvale toidule pakutakse esmakordselt Eestis võimalust külalisel igasuguse lisatasuta võtta söögi kõrvale ise kaasa oma lemmikvein. Komme, mis mujal maailmas sarnastele restoranidele palju populaarsust kogunud.
KAVA
12:00 Hiline hommikukohv/tee. Tervitussõnad ja -suupisted PM20 kokkadelt.
12.30 MARI-LIIS ILOVER
Toidufoto, selle erinevad vormid. Kuidas töötab inimene, kes teeb kõik ise? Kirjutab retsepti, teeb toidu valmis, stiliseerib, pildistab.
Kuidas käib tiimitöö: toimetaja, kokk, stilist, fotograaf, kuidas tekib sünergia?
Kuidas toidufotot sellisena näidata, et tahaks kohe kahvli sisse lüüa? Nõud, tekstiilid, lisandid, meeleolu, värvid, stilistika. Palju näiteid fotodena ja stiliseerimise praktika kohapeal.
Ettevalmistus oma söögi pildistamiseks-stiliseerimiseks.
14:00 LÕUNA
Klaas veini või õlut, aga lõuna on töine! PM20 kokad on ette valmistanud lõunasöögi. Toit taldrikule panna, stiliseerida ja pildistada tuleb igaühel iseseisvalt. Mari-Liis ja Kristjan on loomulikult abiks.
16:00 KRISTJAN LEPP
Toidufoto praktiline valgustamine. Väljas on pime. Pildistame tehisvalgusega, otsides nii soodsaid kui kalleid lahendusi.
Kristjan on lubanud näidata, kuidas vaid valgust muutes teeb ta ühest samast suupistevaagnast eri iseloomuga pildid, matkides loomulikku valgust, kasutamata muud stilistikat.
18.00 Ametliku osa lõpp. Küsimused – vastused.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.